"De beste keus die ik ooit heb gemaakt." Alewijnse hardware engineer Kacem Moussaid vertelt.

De beste keus die ik ooit heb gemaakt

"De beste keus die ik ooit heb gemaakt." Alewijnse hardware engineer Kacem Moussaid vertelt.

Hardware engineer Kacem Moussaid is na omzwervingen in de olie- en gassector weer terug bij zijn oude werkgever in de maritieme sector: Alewijnse Marine. “De beste keus die ik ooit heb gemaakt”. Een kijkje in de keuken bij Kacem, momenteel bezig met het ontwerpen van elektrische systemen voor het eerste baggerschip in Europa dat wordt omgebouwd van een dieselelektrische voortstuwing naar een dual-fuel applicatie."

Terug bij Alewijnse

Kacem: “Weer terug bij Alewijnse voel ik me als een vis in het water. Alewijnse is een van de grootste elektrotechnische spelers in de maritieme markt met veel expertise in huis. Er heerst een professioneel werkklimaat en het bedrijf biedt veel uitdagingen en groeimogelijkheden. Omdat ik al bekend was met het team voelde ik me meteen thuis en kon ik direct aan de slag in mijn nieuwe functie als hardware engineer.”

Energie

“Mijn eerste werkzaamheden waren het ontwerpen en bouwen van twee schakelkasten voor een internationale waterbouwer en het uitbreiden van een PLC-besturingssysteem voor een toonaangevend baggerbedrijf. Op dit moment werk ik aan een grote uitdaging op het eerste Europese baggerschip dat wordt omgebouwd van dieselelektrische voortstuwing naar dual-fuel, waarbij de scheepsmotor draait op een mengsel van diesel en het aardgas LNG. Als electrical engineer werk ik in een projectteam en maak ik onder andere technische specificaties, een update van de vermogenslijst, kortsluitberekeningen en uitbreidingen van de brandmeldinstallatie, de hoofd- en schakelborden en het closed circuit television (cctv) systeem. Dit uitdagende werk geeft mij veel energie.”

Ambitie

“Mijn ambitie is om een van de belangrijkste aanspreekpunten bij Alewijnse te worden voor zowel collega’s als klanten op het gebied van engineering en uitvoering van elektrische installaties. Ik vind het erg leuk om creatieve oplossingen te bedenken, beslissingen te nemen en prioriteiten te stellen bij zo’n dynamisch en aantrekkelijk bedrijf als Alewijnse. Ik houd van diversiteit en variatie in mijn werk, juist dat vind ik bij Alewijnse.”

Reacties

Reactie toevoegen