Alewijnse completes electrical outfitting of eco cement carrier Cymbidium

Alewijnse levert met succes nieuwbouw Cymbidium op

Alewijnse levert met succes nieuwbouw Cymbidium op

Alewijnse heeft de elektrische nieuwbouw en automatisering van de 114-meter lange eco cement carrier Cymbidium met succes afgerond. De proefvaart heeft plaatsgevonden op 28 november 2017. De nieuwe geavanceerde zelflossende cement carrier van rederij Eureka Shipping is afgebouwd door scheepswerf Royal Bodewes Shipyards B.V.

Alewijnse scope

Royal Bodewes heeft de elektrische engineering en installatie van Cymbidium uitbesteed aan systeem integrator Alewijnse Marine, een wereldwijde speler met meer dan een eeuw ervaring in maritieme technologie.

Het project had een omvangrijke scope, bestaande uit onder andere engineering, inbedrijfstelling, levering en installatie van alle bekabeling, verlichting, het hoofdschakelbord, de e-motoren (onder andere voor de boegschroef), huishoudelijke apparatuur, transformatoren, distributiekasten, navigatieverlichting, brugconsole inclusief systemen, brug wings, branddetectiesysteem, machinekamer alarm systeem ALMACS, signaalpanelen en ruitenwissers.

De afbouwfase van Cymbidium vond plaats op de afbouwkade van Royal Bodewes in Papenburg onder leiding van Alewijnse sitemanager Egon Sinnema. Zijn team leverde een topprestatie door in de enorm korte afbouwfase van slechts vijftien weken alle kabels te trekken, aan te sluiten en de systemen in bedrijf te stellen.

Cement carrier

Cymbidium is het zusterschip van Furuvik, dat Alewijnse afgelopen zomer heeft opgeleverd. Furuvik is een 5.700 DWAT cement carrier, gebouwd voor cementtransport langs de Finse kust. Zusterschip 7.700 DWAT cement carrier Cymbidium is ontworpen voor warmere oorden, zoals de Caribische Zee.

Efficiency

Furuvik en Cymbidium zijn zeer geavanceerde zelflossende cementtankers. Aan boord zijn alle voorzieningen aanwezig voor zowel pneumatisch als mechanisch lossen. Een bijzonderheid, omdat de meeste cement carriers in deze tonnenmaat omgebouwde bulk carriers zijn, die niet zelf kunnen lossen. Bovendien zijn de schepen uiterst efficiënt ontworpen, door bijvoorbeeld de scherpe Groot Cross-Bow®, de stroomlijn van het onderwaterschip en het geïntegreerde vermogen, waardoor brandstofverbruik en uitstoot zo’n 20 procent lager liggen dan bij vergelijkbare schepen. Dit zorgt voor een sterke verbetering van de concurrentiepositie van Furuvik en Cymbidium.

Alewijnse en Bodewes

Royal Bodewes en Alewijnse werken al jaren met elkaar samen aan de bouw van allerlei soorten schepen. Naast de zelflossende eco cement carriers Furuvik en Cymbidium van Eureka Shipping, zijn recente opleveringen de unieke NB 803 Coralius LNG flextanker van Sirius Veder Gas en een 4.700 DWAT Ecotrader van rederij Lehmann. Egon Sinnema: “Royal Bodewes en Alewijnse bewijzen met deze projecten dat zij in staat zijn om competitieve, uiterst geavanceerde nieuwbouwschepen op te leveren. Onze jarenlange vertrouwensrelatie is door deze projecten extra versterkt.”

Reacties

Reactie toevoegen