Alewijnse voltooit elektrisch installatiewerk op tweede Damen SOV 9020

Afronding elektrisch installatiewerk op tweede Damen SOV 9020

Alewijnse voltooit elektrisch installatiewerk op tweede Damen SOV 9020

Op het hoogtepunt tachtig elektriciens in Roemenië aan het werk

Alewijnse Marine heeft in oktober haar werk aan de Bibby WaveMaster Horizon opgeleverd. Dat gebeurde in Galati (Roemenië) waar Damen Shipyards Galati Het Service Operations Vessel (SOV) 9020 – een Damen Walk-to-Work schip – heeft gebouwd. Het is inmiddels de tweede van dit type.

Het 90 meter lange schip is ontworpen voor het Noordzeegebied, waar het wordt ingezet voor onderhoudswerk en ondersteuning aan zowel conventionele olie en gas offshore-installaties, als aan windparken. Alewijnse Marine Galati is geselecteerd voor, onder andere, de bekabeling en elektrische installaties op de Bibby WaveMaster Horizon.

Innovatief schip

Damen heeft deze nieuwe klasse Service Operations Vessels ontwikkeld in nauwe samenspraak met partners uit de offshore industrie en uit de duurzame energiewinning, (zie: https://products.damen.com/en/ranges/walk-to-work-vessel/w2w-9020). Het concept had als uitgangspunten: een combinatie van: DP-2 manoeuvreercapaciteiten, een loopbrug die de golfbewegingen compenseert, een innovatieve rompvorm, een slimme interne lay-out en een scala van aanvullende innovaties om de efficiency te vergroten en de kosten te verlagen. Alewijnse was betrokken bij de bouw en de uitrusting van zowel het huidige schip als het zusterschip Bibby WaveMaster 1.

Klik hier voor een video van de Bibby WaveMaster Horizon: https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=kBpuZ4A4YEg&feature=emb...

Expertise

“Ons werk aan het eerste Walk-to-Work schip in 2017 heeft ons waardevolle lessen en specifieke inzichten opgeleverd om dit project goed onder controle te hebben, en om eventuele onvolkomenheden te voorkomen”, vertelt Catalin Androne, Alewijnses Project Manager voor zowel de eerste als de tweede SOV 9020. “Op het hoogtepunt van het project had Alewijnse niet minder dan tachtig elektriciens aan boord aan het werk. Dankzij het site management team waren we in staat om samen met de werf als partners te opereren en de werkzaamheden aan boord gezamenlijk te coördineren. Alle eerdere ervaringen en deze gecombineerde manier van werken waren van zeer grote invloed op het eindresultaat van het project. We zijn er trots op alles op tijd en volgens hoge standaarden te hebben opgeleverd.”

Reacties

Reactie toevoegen