Alewijnse signed up to work on two more AMELS 60 superyachts

Alewijnse tekent contract voor nog eens twee AMELS 60 superjachten

Alewijnse tekent contract voor nog eens twee AMELS 60 superjachten

Alewijnse heeft een contract met Damen Yachting getekend voor de complete elektrische installatie, inclusief Nav-Com, AV-IT en hybride voortstuwingssystemen aan boord van twee superjachten uit de AMELS 60 Limited Editions serie. Het nieuwste contract volgt op de eerdere order van vorig jaar voor de eerste twee jachten uit deze serie. Alewijnse werkt nu mee aan de bouw en engineering van in totaal vier schepen uit de AMELS 60 serie.

Elektrische systeem integrator Alewijnse werkt al jarenlang succesvol samen met Damen Yachting aan diverse projecten in de jachtensector. De ontwerpers en installateurs van Alewijnse vormen dan ook een belangrijk onderdeel van het superjachtbouwteam van Damen Yachting.

Inmiddels heeft Alewijnse uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd bij de elektrische bouw van de eerste twee schepen uit de AMELS 60 serie. Daardoor kan het bedrijf uitstekende systeemintegratie diensten bieden voor het derde en vierde jacht uit deze Limited Editions serie.

Een gestroomlijnd proces

"Alewijnse levert een uitgebreid pakket van elektrische installatie en systeemintegratie, net als bij de eerste twee AMELS 60 superjachten," licht Alewijnse Sales Manager Dick Breure toe. "Het geïntegreerde brugsysteem, IT-netwerk, de audio-video systemen en het hybride aandrijfsysteem zijn inbegrepen bij de opdracht."

De ervaring met de eerste twee schepen leert dat de werkprocedures gestroomlijnd en efficiënt zijn verlopen. Het grootste deel van het engineeringwerk voor de eerste twee schepen is dan ook inmiddels afgerond, in nauwe samenwerking met het team van Damen Yachting.

"Flexibiliteit is daarbij van essentieel belang", zegt Dick Breure, terwijl hij benadrukt dat de Amels 60 Limited Editions serie superjachten weliswaar in serie worden gebouwd, maar dat ze nog steeds kunnen worden aangepast aan de eisen van de eigenaar. "Ja, de belangrijkste apparatuur zoals generatoren en schakelborden zijn hetzelfde, maar de systemen die dichter bij de eigenaar staan, zijn flexibeler. De ervaring bij de bouw van de eerste twee schepen kunnen we goed gebruiken bij de volgende twee schepen."

Steeds op schema

Juist in deze coronatijd komt de flexibiliteit van Alewijnse goed tot zijn recht. "Momenteel werken we op verschillende projecten op de Damen Yachting werf, steeds volgens de geldende preventie richtlijnen. Dit doet iedereen fantastisch. De omstandigheden vragen veel van ons, maar alle projecten liggen nog steeds op schema. Dat is zeker een compliment waard voor ons team."

Reacties

Reactie toevoegen