Alewijnse verkrijgt electrische contracten voor twee extra Combi Freighters at Damen Yichang Shipyard

Contract voor twee combi freighters bij Damen

Alewijnse verkrijgt electrische contracten voor twee extra Combi Freighters at Damen Yichang Shipyard

Alewijnse Marine is gecontracteerd voor de elektrische installaties op nog eens twee Damen combi freighters 3850, die momenteel bij Damen Yichang Shipyard worden gebouwd en in oktober 2020 worden opgeleverd.

De omvang van het contract omvat het design, de bouw en oplevering van de hoofd- en noodschakelborden die de kern vormen van de elektrische systemen aan boord, inclusief die voor alarmbewaking, brandalarmen en de PA (omroep) installatie. Alewijnse zal ook toezicht houden op de installatie en inbedrijfstelling van de systemen die door de technici van de werf worden uitgevoerd. Omdat de Combi Freighters sinds 2000 in serie en op voorraad zijn gebouwd, ligt de nadruk van het project op het bereiken van maximale efficiëntie en de voortdurende verbetering van het bouwproces, dat ongeveer een jaar duurt voor elk schip.

Damen’s reeks van combi freighters bestaat uit mileuvriendelijke, zeegaande, multi-purpose vrachtschepen die een grote capaciteit combineren met lage operationele kosten. De schepen zijn verkrijgbaar met een breed scala aan opties en kunnen voor vrijwel elk doel worden aangepast. De 3850 is 90 meter lang en heeft een tonnage (DWT) van 3,800 ton.

Richard Nugteren, product director Shipping bij Damen: “We hebben Alewijnse voor dit project gekozen, omdat het een Nederlandse leverancier is die, net als wij, streeft naar kwaliteit en veel ervaring heeft met de installatiewerkzaamheden van de Combi Freighter 3850. Sinds we dit model introduceerden, heeft Damen er ongeveer 60 gebouwd, waarvan Alewijnse er aan 56 heeft meegewerkt.”

“We werken sinds 2001 samen met Damen Shipyards Galati en zijn in de jaren daarna betrokken geraakt bij projecten in de bredere Damen Shipyards Group”, voegt Petrica Craciun, sales manager bij Alewijnse Marine Galati, hieraan toe. “We leveren nu elektrische installaties voor Damen schepen, variërend van sleepboten tot patrouilleschepen, ondersteuningsvaartuigen en het Australische Antarctic Supply Research Vessel dat momenteel wordt gebouwd. We hebben een uitstekende werkrelatie met de Group en stemmen onze services af op hun behoeften. Door onze ervaring en focus op efficiënt design en uitvoering dragen wij bij aan de projecten. We streven ernaar om de totale kabellengte te minimaliseren en best practices te implementeren in alle fasen van het ontwerpproces. Als internationaal bedrijf zorgen we ook voor korte lijnen, van producent tot gebruiker, wat bijdraagt aan het binnen het budget houden van de projectkosten.”

Alewijnse Project Manager Ionut Melescanu en zijn team zijn inmiddels gestart met de engineering en materiaalinkoop.

Reacties

Reactie toevoegen