Een dag uit het leven van ... Jonas Stoter

Een dag uit het leven van Jonas Stoter, service monteur bij Alewijnse Marine.

Alewijnse service monteur Jonas Stoter (20) heeft een grote ambitie. In de toekomst zou hij graag een eigen team willen aansturen op een project in de maritieme wereld. Hij werkt nu nog als service monteur, maar heeft grote plannen om verder door te groeien naar chef-monteur. “Het motiveren en aansturen van mensen. Daar ligt mijn hart.”

Technicus

Om zijn doel verder te bereiken, volgt Jonas de BBL-opleiding Technicus Elektrotechnische Systemen, waarbij hij tegelijkertijd ervaring opdoet bij Alewijnse. Jonas: “Het afgelopen jaar mocht ik meelopen op een zeer geavanceerde sleephopperzuiger. Het leukste daarbij was om zelfstandig wijzigingen door te voeren in de panelen. Met een stapel tekeningen in je hand de juiste materialen en gereedschappen bij elkaar zoeken en de klus van begin tot eind zo nauwkeurig mogelijk zien af te ronden. “

Switchboards

“Door dat werk met de switchboards raakte ik van het begin tot het eind betrokken bij het werk aan boord. Ik werd steeds nieuwsgieriger. Hoe zou het totaalplaatje van zo’n enorme klus van Alewijnse eruit zien? En hoe pak je een project van A tot Z aan? Hoe enthousiasmeer je een eigen team?”

Chef-monteur

“Ik begon steeds meer te ontdekken dat ik chef-monteur zou willen zijn. Met dit doel voor ogen heb ik nog veel te leren over leidinggeven en systemen aan boord van schepen, maar door Alewijnse krijg ik alle mogelijkheden om mijn ambities te verwezenlijken.”

 

Reacties

Reactie toevoegen