Alewijnse verstevigt positie in offshore wind met Windcat crew transfer vessels

Alewijnse verstevigt positie in offshore wind met Windcat crew transfer vessels

Alewijnse verstevigt positie in offshore wind met Windcat crew transfer vessels

Elektrische system integrator Alewijnse Marine heeft met succes de complete elektrische installatie aan boord van offshore crew transfer vessel (CTV) Windcat 41 opgeleverd, waarmee het bedrijf zijn positie in de offshore wind industrie verder verstevigt. Windcat 41 maakt deel uit van een serie CTV’s die eigenaar Windcat Workboats laat bouwen bij Dok en Scheepsbouw Woudsend. Inmiddels is Alewijnse Marine gestart met de elektrische installatie op zusterschip Windcat 42.

Elektrische ombouw

De CTV’s van Windcat Workboats B.V. worden ingezet voor het dagelijkse transport van onderhoudsmonteurs tussen offshore windparken en het vasteland. De kleine, snelle catamarans zijn actief in Noord-West Europa, van Engeland tot Denemarken en Duitland.

Voor de Windcat 41 heeft Alewijnse de complete elektrische installatie opgeleverd, inclusief lessenaar en alarm en monitoring systeem. Nieuw is daarbij dat de gewone batterijen zijn vervangen door Lithium-Ion batterijen vanwege de hoge energiedichtheid. Daarnaast assisteert Alewijnse de werf bij het maken en plaatsen van de aluminium kabelbanen en fundaties.

Alewijnse en Woudsend

Alewijnse werkt al jarenlang met succes op de werf van Dok en Scheepsbouw Woudsend. Alewijnse project manager Bertran Smit: “We lopen al sinds 2009 bij de werf voor de nieuwbouw of refit van de Windcat-schepen. In totaal hebben we nu zo’n zeventien schepen van Windcat opgeleverd. De projecten verlopen voor alle partijen erg goed. Woudsend en Windcat zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de afgeleverde schepen en de flexibiliteit van Alewijnse.”

Maritieme technologie

Alewijnse Marine heeft meer dan 125 jaar ervaring in maritieme technologie en onderneemt projecten over de hele wereld. Als allround systeem integrator biedt Alewijnse een uitgebreid pakket aan technische diensten, innovatieve elektrische engineering, automatisering, Nav-Com en AV-IT oplossingen. Het bedrijf werkt ieder jaar aan de nieuwbouw en refit van een groot aantal vaartuigen, waaronder jachten, schepen voor marine en overheid, baggerschepen en offshore & transportschepen.

 

Reacties

Reactie toevoegen