Elektrische upgrade van Seafox 5 met succes afgerond door Alewijnse Marine

Elektrische upgrade van Seafox 5 met succes afgerond

Elektrische upgrade van Seafox 5 met succes afgerond door Alewijnse Marine

Elektrische systeem integrator Alewijnse Marine heeft de elektrische aanpassingen aan boord van het jack-up vaartuig Seafox 5 met succes afgerond. De werkzaamheden vonden plaats op de werf van Damen Verolme Rotterdam (DVR), waar eigenaar en operator Seafox Contractors het hefschip liet aanpassen voor een nieuw contract in de offshore wind industrie.

Het jack-up vaartuig is omgebouwd om 66 grote 6-megawatt windturbines in het Merkur windpark voor de kust van Duitsland te installeren. Hiervoor was een verlenging van de 1,200 Liebherr kraan nodig en zijn er andere reparaties en aanpassingen verricht. Alewijnse was verantwoordelijk voor het leveren en integreren van nieuwe systemen voor nieuwe bekabeling in de aangepaste kraan, twee extra voedingstransformatoren, een EIVA ghost imaging systeem, voedingen voor de loopbrug, uitbreidingen aan het CCTV-systeem, UPS-voedingen voor het HV-schakelbord en aanvullende elektrische ondersteuning.

Seafox 5 is een 151 meter lange, zelfvarende DP2 jack-up unit voor service werkzaamheden in de offshore industrie en speciaal ontworpen om onder zware omstandigheden op zee in waterdiepten tot 65 meter te werken.

Verdere stappen in de offshore industrie

Opdrachtgever Seafox koos voor Alewijnse Marine vanwege de ruime ervaring met elektrische engineering op grote offshore jack-ups en schepen. Zo heeft Alewijnse eerder met succes de jack-ups Atlantic London, Atlantic Amsterdam en Atlantic Labrador opgeleverd, evenals boorplatform Rowan Viking, diving support vessel Seawell en de jack-ups Seafox 2 en Seafox 4, zusterschepen van Seafox 5.

Met de nieuwe opdracht voor Seafox 5 zet Alewijnse verdere stappen in de offshore wind industrie. Eerder dit jaar leverde Alewijnse twee QA Bolt Tension Logging systemen voor de nauwkeurige installatie van windturbines voor GeoSea, DEME’s waterspecialist. Bij Dok en Scheepsbouw Woudsend loopt een contract voor de complete elektrische installatie van een serie offshore crew transfer vessels (ctv’s) van rederij Windcat Workboats. Deze catamaran schepen worden ingezet voor het dagelijkse transport van wind farm technici tussen offshore windparken en het vasteland.

Mitch Opmeer, Alewijnse projectleider van Seafox 5: “Wij zijn erg blij dat wij een elektrische ombouw mogen uitvoeren in opdracht van het toonaangevende offshore jack-up bedrijf Seafox. Met de opdracht voor Seafox 5 kunnen we opnieuw bewijzen dat we uitgebreide vaardigheden en capaciteiten bezitten om gecompliceerde offshore wind projecten tot een succesvol einde te brengen.”

Reacties

Reactie toevoegen