Alewijnse lanceert nieuwe Health Check service voor preventief onderhoud op schepen

Nieuwe Health Check Service voor preventief onderhoud op schepen

Nieuwe Health Check Service voor preventief onderhoud op schepen

Systeem integrator Alewijnse Marine heeft een nieuw concept ontwikkeld voor efficiënt en kostenbesparend onderhoud op schepen. De Health Check Service wordt inmiddels al met succes toegepast op de schepen Polaris, Pollux en Procyon van het Loodswezen. Daarnaast maken diverse jachten en marineschepen gebruik van dit preventieve onderhoud, vaak voordat zij starten met het zomerseizoen of een langdurige missie.

Belang van preventief onderhoud

“De Alewijnse Health Check Service op regie- of contractbasis op schepen levert aanzienlijke kostenbesparingen op en een sterke reductie van de uitvaltijd”, licht Alewijnse Service Coordinator Rutger Boonstra toe over het belang van preventief onderhoud.
“Een schip is altijd in beweging en wordt daarnaast continu blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Een regelmatige controle van de conditie van elektrische installaties is daarom geen luxe, maar absolute noodzaak om ernstige problemen zoals brand of storingen te voorkomen.
Door visuele inspecties, metingen en thermografische opnames brengt Alewijnse de conditie van de elektrische installaties in kaart op het gebied van technische duur en veiligheid en adviseren we over vervanging. Zo kunnen we een weloverwogen inschatting van de werkzaamheden maken en het draagt bij aan maximale levensduur, prestatie en lagere operationele kosten voor schepen op een veilige, betrouwbare en duurzame manier.”

Tools en technieken

“De Alewijnse Health Check Service biedt een breed scala aan tools en technieken. Met een meggertest bijvoorbeeld kunnen we tijdig een indruk krijgen van de weerstand die isolatiematerialen bieden tegen elektrische stroom, om ongelukken zoals kortsluiting of elektrische schokken te voorkomen. Bij een thermografische inspectie onderzoeken we met een speciale infrarood camera of er onderdelen of componenten zijn die te veel warmte afgeven, om onnodig energieverbruik, schade en uitval van de elektrische systemen te voorkomen.
Bovendien voeren we uitgebreide controles uit op het gebied van automatisering, brandmeld- en alarminstallaties, CO2 uitstoot, noodstoppen, verlichting, batterijen, ruitenwissers en leveren we een analyse rapport op. Aan de hand van deze gegevens kunnen we de geconstateerde problemen op een effectieve wijze aanpakken.”

Loodswezen

“Onze klanten zijn erg tevreden over de Alewijnse Health Check Service,“ zegt Boonstra over de resultaten. “Zo is onze samenwerking met het Loodswezen een succes. Voor het Loodswezen is het belangrijk dat hun schepen altijd betrouwbaar zijn en hun elektrische systemen in goede conditie blijven. We hebben er samen in geïnvesteerd om met elkaar een methode te vinden om dit realiseren. Regelmatige Health Check controles van Alewijnse voorkomen storingen zodat de schepen optimaal kunnen presteren. We leveren deskundig personeel op het geplande moment en zorgen dat de werkplek altijd weer netjes wordt opgeruimd. We hebben goed werk geleverd en daarom is het Loodswezen erg over ons te spreken.”

Life cycle management

De Health Check inspecties maken onderdeel uit van het integrale life cycle management concept van Alewijnse, dat deskundige service & onderhoudsdiensten biedt tijdens de gehele levenscyclus van een schip om de totale kosten tijdens de levensduur van een schip zo laag mogelijk te houden.

Reacties

Reactie toevoegen