Motorjacht Nirvana

Het recentelijk te water gelaten motorjacht Nirvana is één van de grootste jachten uit de nieuwe Oceanco-serie. Tot deze serie behoort ook de legendarische Alfa Nero. De Nirvana is exact volgens de wensen van de eigenaar ontworpen door Sam Sorgiovanni en conform zeer hoge standaards gebouwd. De Nirvana behoort hiermee tot het handjevol world cruising-jachten. Met enorme brandstof-, water- en voedselreserves zijn transpacifische tochten mogelijk en kan de Nirvana sereen en volledig zelfvoorzienend over de wereldzeeën varen.

Enorm dek

Vanaf het zwemplatform of de loopbrug komen de gasten aan op het enorme achterdek met een 7,5 meter groot tegenstroomzwembad en een groot zonnedek. De bodem van het zwembad kan omhoog komen, waardoor er een enorm entertainmentdek ontstaat, terwijl de hoofdsalon aan de voorzijde door een bar en een exotisch reptielenhuis van de dinerruimte is gescheiden. Alle gastenhutten en de scheepsbrede vip-hut bevinden zich op het hoofddek en hebben ramen van vloer tot plafond.

Fitnessruimte en spa

De in zilver uitgevoerde liften brengen de gasten naar alle dekken en naar het eigenaarsdek, dat geheel kan worden afgeschermd. De hut van de eigenaar neemt meer dan de helft van het bovendek in beslag en heeft een eigen zonnedek met jacuzzi aan de voorzijde, een salon met over de zee uitziende terrassen en een overdekte dinerruimte op het achterdek. De trappen aan de buitenzijde leiden naar de brug en de grote en uitstekend uitgeruste fitnessruimte en spa.

Afgeschermd zonnedek

Het afgeschermde zonnedek heeft een 3 m groot poedelbad met zonneruimte aan de voorzijde, terwijl er op het achterdek een volledig gecertificeerd helikopterdek is met extra zonne- en entertainmentruimte. De lift brengt de gasten vier dekken lager naar de 3D-bioscoop en dubbele tendergarages met 2 tenders van elk 11 meter, een skiboot en 10 jetski's/waverunners.

Systeemintegrator van elektrische systemen

Alewijnse Marine Systems is de belangrijkste systeemintegrator van elektrische systemen voor scheepswerf Oceanco in Alblasserdam, waar de schepen worden afgebouwd. Voordat de afbouwfase begint, wordt de romp in Krimpen aan den IJssel en de opbouw in Polen gebouwd. Alewijnse Marine Systems levert en installeert het ijzerwerk en houdt toezicht op de werkzaamheden die in Polen en Nederland worden verricht.

Geleverde en geïnstalleerde diensten:

 • Engineering & contracting
 • Systeemontwerp en engineering
 • Elektrische installatie
 • Projectmanagement
 • Elektrische oplossingen
 • Schakelborden & consoles
 • Energieopwekking & -verdeling en hernieuwbare energie (inclusief hybride oplossingen)
 • Maritieme automatisering; alarm, monitoring en regeling
 • ICT-oplossingen
 • Geïntegreerde brugsystemen
 • Navigatie- & communicatieapparatuur

Projecten