Brandstofceloplossingen

Nieuwe technieken vormen de basis voor een duurzame toekomst. En aan die toekomst werkt Alewijnse volop mee. Dat doen we onder andere met onze brandstofceloplossingen, waarmee u optimaal werk maakt van energiezuinig en schoon varen. Onze brandstofceloplossingen zorgen voor zero-emissie. Van CO2-uitstoot is dus geen sprake.

Schoon en duurzaam

Binnen onze brandstofceloplossingen vormt een brandstofcel de kern. Zuurstof en waterstof komen er samen en zorgen voor water, warmte en elektrisch opgewekte energie. Die energie zorgt vervolgens voor de aandrijving van uw schip. Schoon en duurzaam. En goed voor een grotere actieradius dan wanneer u alleen een batterij aan boord heeft.

Haal de rust aan boord

Kiest u voor een brandstofceloplossing, dan kiest u voor een heel nieuwe manier van varen. Want varen met een brandstofcel is vooral heel stil. U haalt als het ware de rust aan boord. Wel dient u geregeld waterstof te tanken, wat gebeurt via een installatie aan land. De oplossing is dan ook vooral geschikt voor binnenvaart en jachten die regelmatig een vaste ligplaats aandoen.

Voorop met kennis

Alewijnse loopt voorop als het gaat om brandstofceloplossingen. Zo waren we nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Nemo H2. De Amsterdamse rondvaartboot was wereldwijd een van de eerste die kon varen op waterstof. Mede dankzij dat project kennen we de randvoorwaarden en weten we wat nodig is om te voldoen aan de wet- en regelgeving. De kracht van een brandstofceloplossing: we hebben er de kennis voor in huis.

HyPS Hybrid Power Systems