Dieselelektrische aandrijving

Flexibel, stil en bovenal efficiënt. Varen met een dieselelektrische aandrijving biedt u veel voordelen. U voorkomt onnodige belasting van uw dieselmotoren en verbruikt al snel minder brandstof. Dat maakt dieselelektrische voortstuwing tot een moderne, duurzame manier van varen.

Groot vermogen

Met dieselelektrisch varen haalt u uit een klein vermogen al snel een groot resultaat. Een dieselmotor zet diesel via een generator om in elektrische energie. Die gaat daarna naar de elektromotoren, die op hun beurt weer zorgen voor de aandrijving van de propeller. Dat alles verloopt heel efficiënt: u bepaalt eenvoudig hoeveel generatoren u gebruikt voor de energie die u op dat moment nodig heeft . Volledig toegespitst op uw vaarprofiel, voor elke situatie.

Stil en flexibel

Een dieselelektrische aandrijving is vooral efficiënt voor schepen die lang met verschillende vermogens varen, zoals baggerschepen en binnenvaart. Bovendien zorgt de oplossing voor minder geluid en trilling. En dat naast meer flexibiliteit, doordat u de dieselmotor kunt plaatsen waar u maar wilt. Passagiersschepen en jachten halen met dieselelektrische voortstuwing dus al snel de rust aan boord.

Schoon en efficiënt

Met een dieselelektrische aandrijving geeft u volop invulling aan schoon, efficiënt en stil varen. En daar helpen de mensen van Alewijnse u uiteraard graag bij. We brengen in kaart of dieselelektrisch varen past bij u vaarprofiel. We ontwerpen en leveren. We zorgen voor de integratie, de installatie en het onderhoud. En halen zo het beste resultaat uit uw dieselelektrische aandrijving.