Over Alewijnse

Alewijnse ontwerpt en onderhoudt installaties voor de industriële en maritieme industrie en bestaat al meer dan 130 jaar.

Ons bedrijf, opgericht in 1889, is een veelzijdige (elektro)technische dienstverlener die zich bezighoudt met het ontwerpen en onderhouden van installaties voor de industriële en maritieme industrie. Het bedrijf bestaat uit twee onderdelen: Alewijnse Industrie en Alewijnse Marine. Industrie is gespecialiseerd in drinkwaterproductie, food en specifieke projecten in de maakindustrie. Marine werkt wereldwijd aan de nieuwbouw en refit van een groot aantal vaartuigen, waaronder jachten, commerciële schepen en schepen voor marine en overheid.

Innovatie kent geen grenzen

Staat u er wel eens bij stil hoe veelzijdig techniek is? Waarvoor u de laatste oplossingen allemaal kunt benutten? Innovatie kent geen grenzen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Daar weten we bij Alewijnse alles van. We leveren (elektro)technische totaaloplossingen en kunnen u ondersteunen bij engineering en automatisering, verdeelinrichtingen, besturingspanelen, licht- en krachtinstallaties, datanetwerken, brandmeldinstallaties en infrastructurele ICT-oplossingen. En dat op elk gebied binnen het project. Van advies, engineering en installatie tot inbedrijfstelling, service en onderhoud.

Missie en visie

Onze visie: Wij willen graag uw partner willen zijn bij het leveren van geïntegreerde oplossingen en excellente service. Ons gepassioneerde team verbindt mensen en technologie. Onze missie: We Connect. Onze kernwaarden: betrouwbaar, betrokken, transparant en duurzaam.

Meer dan 130 jaar pionieren en innoveren

Cornelis Alewijnse richtte in 1889, samen met de gebroeders Roothaan, de 'fabriek ter vervaardiging van elektrische gloeilampen' op aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen. De fabriek houdt in 1899 op te bestaan. De ondernemer in Cornelis is wakker geschud en in 1900 vestigt hij zich als installateur aan de Waalkade in Nijmegen. Twintig jaar later treden zijn drie zoons in dienst. Nadat Cornelis in 1938 overlijdt, krijgen twee van zijn zoons de leiding over het bedrijf. In 1980 verhuizen de holding en het elektrotechnische bedrijf naar de Energieweg in Nijmegen. In 1992 gaat Cees Alewijnse met pensioen. Het bedrijf gaat over in de handen van zoons Dick en Michiel. Tot medio 2018 was Dick Alewijnse de vierde generatie eigenaar van het bedrijf. In oktober van datzelfde jaar werd het bedrijf overgenomen door Strong Root Capital en Commonwealth Investments.